לימודי חשבונאות/ראיית חשבון שואפים להכשיר מומחים ורואי חשבון שישתלבו בארגונים שונים בארץ ובעולם ויפקחו על פעילותם הכלכלית באופן מקיף ומעמיק.
רואי חשבון משתלבים במשרות מפתח בתפקידים סמנכ"ל כספים, חשב, יועצי השקעות, מנהלי כספים, מבקרי פנים, יועצים כלכליים, יועצי מס.
מקומות תעסוקה לרואי חשבון הם: משרדי רואי חשבון, בנקים, חברות, משרדי ממשלה, עצמאיים במשרדי רו"ח ועוד..
תחומי עיסוק :
1. רישום ותיעוד הפעילות הכלכלית, תיעוד ותכנון של הוצאות שוטפות - הכנסות והוצאות, קנייה ומכירה, תמחור ותקצוב וכו'- בדרך כלל מבוצע על ידי חשב החברה/איש הכספים.
2. ביצוע תחזיות והערכות בנוגע למצבו הכלכלי של הארגון (תכנון פיננסי, ניתוח מידע כלכלי, מדידות כמותיות וכד')- בדרך כלל מבוצע על ידי חשב החברה/איש כספים.
3. ביקורת חיצונית או פנימית על הנעשה בארגון. ביקורת חיצונית הינה למעשה עיקר העבודה במשרדי רואי חשבון, בחינת הדוחות הכספיים ביצוע בדיקות שמטרת בחינה האם הדוחות הכספיים משקפים את המצב הכספי ותוצאות הפעילות.
4. עריכת דוחות כספיים לפני הגשתם לביקורת.
5. ייעוץ פיננסי/מיסוי.
6. תפקידים נוספים.
מצ"ב קישור לאתר מועצת רו"ח: http://www.justice.gov.il לימודי חשבונאות- מתחילים עם הספר, מבוא לחשבונאות פיננסית- ועכשיו במהדורה חדשה ומעודכנת מהדורת 2012
לימודי חשבונאות | ערן גלבוע, רו"ח
לימודי חשבונאות - הספרים
לימודי החשבונאות עוברים שינויים מהותיים, עקב אימוץ התקינה הבינלאומית ה IFRS
אחד המאפיינים העיקריים של התקינה הבינלאומית ה IFRS הוא השערוכים התאמת ערך הנכסים לשווי שוק (ראה מאמר שכתבתי בשנת 2009 בעניין "עיוותי התקינה הבינלאומית" , נמצא באתר).
להלן דוגמאות לשינויים הממחישים את מהותיות השינויים:
1. הצגת דוחות כספיים, שורת ההכנסות האחרות.
2. דוח תזרים מזומנים- הגדרת מזומנים ושווי מזומנים, סיווג תקבולי/ תשלומי ריבית לסוגי הפעילות (שוטפת/מימון/השקעה), עקרונות קיזוז בין תקבולים ותשלומים ועוד..
השינויים הינם מהותיים, לימודי חשבונאות משנים קודמות אינם רלוונטים.
כל המעוניין ללמוד חשבונאות חייב להיות מעודכן בכל השינויים הרלבנטיים על מנת שיהיה מוכן כראוי לבחינות. ספר הלימוד והמבחנים, ערוך ומותאם לשינויים הנדרשים.
לימודי חשבונאות- מתחילים עם הספר, מבוא לחשבונאות פיננסית- ועכשיו במהדורה חדשה ומעודכנת מהדורת 2012